VILL TACKA. Björn Nordström mår bra nu efter olyckan men vill tacka de som hjälpte honom. Foto: Pekka Pääkkö

Björn föll handlöst – vill tacka för hjälp

En cykelvurpa slog Kungsholmsbon Björn Nordström medvetslös och blodig. Men tack vare insatser från förbipasserande fick han snabbt hjälp. Nu efterlyser han sina vardagshjältar för att kunna tacka.

  • Publicerad 06:00, 27 jun 2021

Det var strax innan lunch den 25 maj som Björn Nordström kom cyklande på Carl-Gustaf Lindstedts gata.

När han sakta bromsade låste sig plötsligt bakhjulet. Det tog tvärstopp och han for över styret och rakt ner i asfalten med huvudet före.

– Jag måste ha blivit medvetslös. Nästa sak jag kommer ihåg var att jag var omgiven av tre kvinnor som hjälpte mig. Någon försökte stoppa blodflödet för det var blod överallt, till och med i rännstenen, berättar Björn.

Tillkallade ambulans

Personerna på platsen tillkallade ambulans och det blev två dygn på S:t Görans för Björn. Han hade fått en mindre hjärnblödning och en fraktur på ett ben vid ögonhålan. Han fick även sys med åtta stygn i pannan.

Han mår i dag relativt bra och är tacksam för den snabba hjälp han fick.

Tur i oturen

Nu efterlyser han dem som hjälpte honom för att kunna tacka mer ordentligt med kaffe och bullar.

– Jag tycker att det är fantastiskt att folk engagerar sig så, de flesta gör ju det och man ska tro det bästa om folk. Det var tur i oturen att det hände mitt på dagen och att någon var i närheten, för det kunde ha gått mycket värre, säger han och tillägger att han hädanefter kommer att börja använda hjälm när han cyklar.

Vet du mer om händelsen?

Såg du olyckan eller var du rent av en av de som hjälpte Björn? Maila oss på redaktionen så förmedlar vi det vidare till Björn. kungsholmen@mitti.se