Planerna på en ny dubbelhall vid Kristinebergs IP har pågått under många år, och försenats flera gånger om. Det senaste budet var att den kunde tidigast stå klar 2025, men tidplanen var oklar. Men nu kommer ändå positiva nyheter för idrotten.

Den nya detaljplanen för området, som är överklagad, medger tre hallar något det höjts röster om från idrottshåll att staden därför borde bygga.

https://www.mitti.se/nyheter/kravet-bygg-tre-idrottshallar-i-kristineberg/repucj!kLrXZuTVs1bBmG0rTgaXA/

Och så blir det meddelar nu idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C). En trippelhall finns med i den nya budgeten för kommande år. Enligt Ernlund har de fått besked om att tidplanen inte påverkas ytterligare av ändringen.

– Det känns väldigt bra. Det här har varit en fråga som framförallt idrottsrörelsen lyft själva, oavsett idrott så det känns bra att kunna leverera på det. Sedan kommer hallbristen att kvarstå och det här betyder inte att vi nöjer oss nu. Vi ska fortsätta att leta efter yteffektiva lösningar, säger Ernlund.

Enligt henne är planen tre fullstora hallar men de exakta detaljerna kommer preciserar när det närmar sig inriktnings- och genomförande beslut för hallarna, säger hon.

Även kostnaden har ökat under resans gång. Det senast budet var omkring 280 miljoner kronor. Nu finns en post om cirka 340 miljoner kronor fram till 2026 i budgeten.

– Men det är en kostnadseffektiv lösning för att få fler hallar i innerstaden, att bygga när det ryms i detaljplanen. Det blir mycket idrott för pengarna men den exakta kostnaden får vi återkomma om, säger Ernlund.

Genom idrottshallarna, ett upprustat Kristinebergs IP och en ny 11-spelsplan vid Kristinebergs BP, se artikel nedan, vill staden skapa ett nytt idrottscentrum i området.

https://www.mitti.se/nyheter/klart-kristinebergs-ip-rustas-for-160-miljoner/repuga!FNwugYz9eYWja0WZvEYQg/

Hos Kungsholmen basket jublar de över beskedet.

– Jag har bölat och skrattat i ett dygn. Det här är en sådan sjukt viktigt fråga för oss och har varit högst upp på dagordningen i många år. Nu är det på riktigt, säger Oskar Kotsalainen, verksamhetsansvarig.

– För föreningens barn och ungdomar är det avgörande. De barn som idag är i lågstadiet kommer ha bättre förutsättningar än ungdomarna nu. Idag tränar 13-åringar exempelvis vid halv tio på kvällarna. De närmsta åren kommer det bli ännu mer trångt men nu finns det äntligen lite framtidstro och vind i seglen. Jultomten är på väg. Det är klart att det kan snubbla på vägen och ta lite längre tid, men nu kommer det bli av.