I slutet av januari skrev Mitt i om att Maria fritidsklubb riskerade att behöva lägga ner då avtalet med Mariaskolan behövde ses över.

– Det som var juridiskt gångbart för 25 – 30 år sedan är inte det i dag, sa Mariaskolans rektor Maria Källmark-Molitor till Mitt i.

Kort därefter samlades barn och unga för att protestera mot beslutet. En namninsamling med 3700 underskrifter lämnades även över till skolborgarrådet.

I dag kom det för många glädjande beskedet – fritidsklubben behöver inte stänga. Ett avtal som bland annat innebär att fritidsklubben kan fortsätta ha sin verksamhet i lokalerna har skrivits.

– Maria fritidsklubb blir kvar på Mariaskolan, det känns bra. Det har varit vår målsättning att skriva ett avtal tillsammans. Det blir bra för elever och vårdnadshavare, säger Kennet Sundman, verksamhetschef för klubben, i ett pressmeddelande.

Avtalet ska reglera hur samarbetet mellan skolan och klubben ska se ut, vilket innebär att det samarbetet ska fördjupas och utvecklas med tiden.

– Det blir bra för eleverna. Vi har arbetat tillsammans i huset i många år och nu har vi också fått det reglerat på papper. Ett avtal gör att vi kan fortsätta samarbeta och samverka på bästa sätt, säger Maria Källmark-Molitor i pressmeddelandet.