En anställd i en butik i Järfälla skulle precis gå hem när en kollega gjorde honom uppmärksam på att en person försökte stjäla varor. Tjuven leddes fram till kassan och fick en chans att betala, men mannen som var väldigt berusad gömde flera varor innanför kläderna, enligt domen.

Drar kniv

Den anställde tog då mannen, en Järfällabo i 50-årsåldern, in på lagret för att prata ostört. Men då drog denne fram en kniv och ropade "kom an då!". Han började hugga mot en ur personalen som lyckades värja sig genom att hoppa bakåt. Kniven skar upp ett stort hål i jackan.

Mannen fortsatte att gå framåt med kniven dragen. Till slut lyckades personalen brotta ner mannen och med hjälp av en annan kollega fick de tag på kniven. De höll honom fast tills polisen kom.

För full för att minnas

Det visade sig senare att mannen var kraftigt berusad och hade 2,23 i promille. Det slår tingsrätten fast. Mannen säger sig inte minnas någonting av händelsen och kan varken förneka eller erkänna.

Attunda tingsrätt menar att dådet är att betrakta som väldigt allvarligt då målsäganden lyckades klara sig oskadd enbart på grund av att han lyckats värja sig från angreppet. Hade kniven träffat skulle det ha varit livsfarligt.

Järfällabon döms nu för försök till grov misshandel med påföljden ett års fängelse.