Inom kort ordnar den ideella föreningen Humans of Dalen en vecka i kreativitetens och berättandets tecken. 17-23 april blir det bland annat skrivarworkshops, uppläsningar, författarbesök och manusbar. Till exempel ska Eek-A-Mouse läsa ur sin kommande biografi, och Wanda Bendjelloul håller i en vandring med utgångspunkt i sin roman "Dalenglitter".

– Vandringen blir interaktiv, Wanda vill gärna samla in andras berättelser från området så hon kommer att spela in under promenaden, säger Annalena Sandgren från föreningen Humans of Dalen.

Idén om en berättarvecka växte fram i samtal med de lokala författarna i området.

– Vi ville göra något för att främja läsande och skrivande, och vi har ju så många författare i Dalen. När vi pratade med dem så kom de med förslaget att ordna en manuskväll där man kan komma med sin byrålådstext och få den kommenterad av en författare. Vi ordnar även en manusbar där skådespelare läser upp besökarnas medhavda verk, säger Annalena Sandgren.

Högläsning

Under veckan blir det också högläsning, både för barn och vuxna. På söndagen planeras en bokloppis i Dalens allé och ett poddavsnitt med snack om skrivande och kreativitet ska spelas in.

Dessutom finns Enskede bibliotek med på ett hörn – de håller under veckan i aktiviteter på öppna förskolan.

Eftersom Humans of Dalen inte har någon egen lokal än äger aktiviteterna rum i lokaler inne på olika gårdar, mer information om tid och plats finns att hitta på humansofdalen.se.