Morgan Malaska.

Morgan Malaska.

Stefan Källstigen

Morgan Malaska, 35, Runby:

– Jackan köpte jag i London, jag skulle egentligen ha lappar på den men lyckas inte få på dem. Jag hejar på Djurgården så när det är match brukar jag ha röda strumpor till mina skor som är blå och gula, nu kör jag orange. Jag går på känsla när jag klär mig. Om någon tittar på en konstigt så har man gjort rätt, och så gillar jag lite färg. Angående stilen här i Väsby tycker jag att många klär sig i svart och väldigt bekvämt.

Marianne.

Marianne.

Stefan Källstigen

Marianne, 82, Väsby centrum:

– Jag försöker tänka på att matcha och så kompletterar jag ofta med en scarf. Jag har haft hudcancer så jag måste undvika sol. Sedan kör jag mina svarta, lite utsvängda byxor ofta. Min dotter säger att jag har 40 par av samma byxor. Nu har jag seglarskor för jag blev påkörd av en cyklist och måste ha något bekvämt. Annars hade jag haft något snyggare, som svarta mockaskor.

– När jag var yngre gifte jag mig med en kille från Danderyd så då hade jag ekonomin för fina kläder, jag hade till exempel mycket från Chanel, nu har jag inte råd med sådant.

– Angående Väsbybornas stil tycker jag inte att de klär sig så bra. Det känns som att de tar på sig samma kläder som de hade på sig dagen innan. Väldigt många klär sig till exempel i fleece, men jag lägger ingen värdering i det.

Anette Andersson

Anette Andersson

Stefan Källstigen

Anette Andersson, 60, Väsby centrum:

– Jag vill känna mig lite ungdomlig och se lite pigg och fräsch ut. Jag vill pigga upp mig själv och bär ofta ljusa färger, jag blir glad av det. Jag tycker folk klär sig bra här i Väsby, men bekvämt.

Hilda Kamikazi.

Hilda Kamikazi.

Stefan Källstigen

Hilda Kamikazi, 55, Runby:

– Jag brukar tänka att jag vill framhäva min kropp och ha lite färg på mig. Jag blir glad av det. Då ser jag mig själv som ett solsken som försöker sprida glädje. Sedan brukar jag även ha på mig lite olika afrikanska smycken.

– Jag tycker nog generellt att kvinnor i Väsby klär sig som att de vill gömma sig, det vore roligare om de omfamnade sin kvinnlighet tycker jag.

Bengt “Benke” Engqvist.

Bengt “Benke” Engqvist.

Stefan Källstigen

Bengt “Benke” Engqvist, 66, Väsby centrum:

– Jag gillar färger och mönster och har många sådana här mönstrade skjortor, särkilt många med Hawaii-mönster. Jag har jobbat mycket som säljare och tvingades då ha vita skjortor så nu passar jag på med mönster när jag är pensionär.

– Jag tycker många Väsbybor klär sig väldigt bekvämt och nedklätt, men det är skönt att man kan ta på sig vad man vill. Vi är inte Östermalm om man säger så. Det fanns en enda man här som klädde sig fint och propert med kavaj och stråhatt, men han flyttade till Sigtuna. Han passade väl bättre in där.