Göteborg 

Microsoft Power Women in Tech Award är ett nytt initiativ. Tanken är att lyfta fram kvinnliga techledare som har haft "extraordinära karriärer och att aktivt bidra till att främja kvinnor och tjejer inom STEM-områden", alltså Science, Technology, Engineering och Mathematics.

– Det är en otrolig ära, och jag är väldigt glad och hedrad över att bli uppmärksammad bland alla begåvade och fantastiska kvinnor. Det är en bekräftelse på att mina insatser haft en positiv inverkan på techbranschen, och det sporrar mig att fortsätta tänja på gränserna, säger Beatrice Silow på Nexer – ett globalt teknikföretag med fokus på bland annat digital transformation, artificiell intelligens, IT och FoU.

För att nomineras till Tech Award krävs det att personen för en Microsoft-partner, har minst 15 års erfarenhet och en ledande position inom tech. 

För att vinna krävs det också att man sticker ut på nationell nivå när det gäller prestation, påverkan och arbete för att främja mångfald.

Samtliga Microsofts elva dotterbolag i Västeuropa – Belgien, Danmark, Finland, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Sverige och Österrike – har utsett vinnare som nu bjuds in till att delta i ett Women Leaders Executive Program som leds av INSEAD Business School.

Bara en sån sak!