För Anjasmine Rydén som har en son i fyran på Skytteholm kom beskedet om nedläggningen som en total överraskning.

– Jag blev riktigt arg. Jag tror inte politikerna tänker på barnen, det finns ingen rimlig förklaring till att de lägger ned. Jag och många föräldrar känner stor oro, säger hon.

Risken är nu att klasser splittras och att tryggheten försvinner, menar Anjasmine.

– Barnen är oroliga att inte hamna med sina kompisar. Min sons klass är ny och de har precis fått nya lärare. Efter jul ska de byta lärare igen och sedan alltså byta skola efter sommaren. Barnen blir som försökskaniner.

https://www.mitti.se/nyheter/mellan-och-hogstadiet-laggs-ned-pa-skytteholmsskolan/reptky!VSM1aujIuFQWjC0YfCKSRA/

Ett skäl som anges till nedläggningen är alltför många tomma platser i Skytteholmsskolan. En dålig förklaring, anser Anjasmine Rydén.

– Det är 30 elever i min sons klass. Och om det behöver göras fler platser, varför inte fylla på från Ulriksdalsskolan som är helt full? Dessutom har de lagt massa tid och pengar på att rusta upp i klassrummen på Skytteholmsskolan i två år, så det är lite lustigt att de väljer att stänga nu.

https://www.mitti.se/nyheter/chock-efter-besked-om-nedlaggning-pa-skytteholm/reptkA!VCilvBrfJSZEPj5W4Tr5A/

Hon vill, liksom många andra, att nedläggningen stoppas. I sociala medier beskriver föräldrar planerna som "katastrofala". Många är chockade och ledsna, och det lyfts bland annat frågor om hur nära 400 Skytteholmselever ska få plats på Råsundaskolan och Råsunda Centralskola.