För ett år sedan frågade Mitt i Bålsta Peter Boström om Melodifestivalen 2023. Då visste han inte om han skulle vara med en gång till, men när den stora musiktävlingen nu är tillbaka kommer han åter sitta där vid låtskrivarbordet.

– Det är väl lite så. Man måste lämna plats för kidsen som ska fram, haha. Nä, men när man får tillfälle att jobba med så fantastiska artister så kan man inte backa. Det är superkul hela alltet, säger han.

Ung och rutinerad

Tillsammans med Axel Schylström, Jakob Redtzer samt superveteranen Thomas G:son har han skrivit låten "Mer av dig" som kommer att framföras av Theoz som trots sin unga ålder,17 år gammal, är rejält rutinerad.

– Theoz är ju en ung, glad energisk kille som vill sprida sin tonårsglädje. Låten är en glad trudelutt, som titeln beskriver så är det väl en liten kärlekstolkning.

– Jag hoppas att det blir lite party på scenen.

En radiohit

Förra året fick Boström se sig slagen, men knappt. Det var då Anders Bagge framförde Boströms låt "Bigger than the universe" och slutade tvåa efter Cornelia Jakobs. Bagge var publikens favorit och kom också att spelas väldigt mycket. Så vad tror Boström om Theoz?

– Jag tror att det är en låt som skulle kunna funka alldeles utmärkt på radion.

Tävlar två gånger

Theoz själv verkar förtjust

– Det är en fartfylld svensk låt precis som förra gången, men jag skulle säga att den är bättre än förra gången, säger han till SVT.

Boström tävlar inte bara en gång i år, utan två gånger. I den fjärde och sista deltävlingen samarbetar han åter med Loreen, som han vann Eurovision med 2012.