I vanliga fall firar bostadsrättsföreningen Suseboparken i centrala Väsby in advent med glögg på gården. Men icke i år.

– När julen nu börjar närma sig fick vi ställa in dels våra traditionella glöggträffar trapphusvis, dels glöggträffen på gården i samband med att vi tänder granen och julsläden, säger ordförande Gunilla Ridström.

De ville ändå göra något för att muntra upp de boende och bjöd in två musiker som spelade julsånger på gården. De boende var med med från sina julpiffade balkonger.

– Det var mycket uppskattat. Kanske kan det inspirera fler att göra något liknande, säger Gunilla Ridström.

Onsdagens utomhusevenemang uppskattades även av musikerna Martin Östergren och Titti Hvenare.– Alla våra spelningar har varit inställda under en längre tid så därför var den fantastiskt att få komma ut och möta publik. En annorlunda upplevelse att få spela och sjunga för boende i en bostadsrättsförening utomhus på deras gård. Fint att få bidra till att sprida lite glädje, säger de.

Isoleringen och ensamheten under pandemin är svår, särskilt för de äldre. I föreningen är nästan hälften av de knappt 60 lägenhetsinnehavarna 60-plussare. Under våren ordnade föreningen därför även träffar ute på gården. Varje tisdag klockan 13 var det samling.

– Det har varit helt fantastiskt underbart och viktigt att kunna träffa grannar och prata av sig om coronaläget och livet i stort. Det behöver vi i dessa tider när speciellt vi äldre sitter instängda i våra lägenheter, säger Renate Miles och Margareta Gustavsson, som bor i föreningen.