Sortering. Stora skyltar visar var man slänger vad, så att inget ska hamna fel. Foto: Vaxholms stad

Återvinningscentral återinvigdes

Efter mer än ett års renovering har återvinningsstationen på Eriksövägen i Vaxholm öppnat igen. Förra veckan var det bandklippning och sedan fick allmänheten börja lämna avfall.

  • Publicerad 11:39, 1 jun 2022

Numera kan Vaxholmsborna återvinna betydligt mer avfall än tidigare, då det mesta gick till brännbart.

Förra tisdagen, 17 maj, återinvigdes återvinningsstationen på Eriksövägen efter att ha varit stängd för ombyggnad sedan mars förra året. Numera har stationen fått en cirkelrund väg med 20 olika stationer där man kan lämna sorterat avfall, exempelvis hård- respektive mjukplast stoppade möbler, trä, gips, fönsterglas samt porslin och isolering.

Det mesta ska sorteras

Dessutom finns en avdelning för miljöfarligt avfall och i mitten av anläggningen, i ett runt hus byggt av återvunnet tegel, kan man lämna saker för återbruk. Här lämnar man saker som fortfarande går att använda och som Lions kan sälja på loppis.

Den gamla kategorin ”brännbart” heter numera ”energiåtervinning” och återfinns vid anläggningens utfart. Här kan man kasta det som inte går att sortera i någon av de övriga kategorierna.

”Här har öppningen symboliskt gjorts liten för att visa att det inte längre är meningen att avfallet ska hamna här” skriver kommunen på sin webbsajt.

Den som är osäker på hur olika föremål ska sorteras uppmanas att fråga personalen som gärna hjälper till.


 

Då har Återvinningscentralen öppet

Måndag: Stängt

Tisdag – torsdag: 13.00–19.00

Fredag: Stängt

Lördag och söndag: 9.00–14.00

Visa merVisa mindre