I måndags var det rättegång i Attunda tingsrätt, där en man från Vallentuna stod åtalad för grovt narkotikabrott.

Han misstänks ha sålt knark på nätet sedan åtminstone 2019 och står åtalad för att ha köpt in och förvarat 10 kilo amfetamin, ett kilo hasch och 90 gram kokain värt 2,3 miljoner kronor.

En stor del av narkotikan, åtta kilo amfetamin, hittades när polisen i somras slog till mot ett hotell i norrort.

"Som ett jobb"

Kammaråklagare Emmy Palmén och polisen kallar rummet han hyrde förra sommaren för en narkotikacentral.

– Han har gått dit som till ett jobb. Varit ledig på dagarna, gått dit, packat och sedan postat försändelserna. Det finns massiv bevisning mot honom. Min plädering blir därför kort och jag behöver inte säga så mycket, säger hon till Mitt i Vallentuna.

Övervakningsbilder visar hur Vallentunabon rör sig in och ut ur hotellrummet. I en garderob hittade polisen åtta kilo amfetamin, i rummet fanns en etikettskrivare, kuvert, plasthandskar, vågar. Den åtaldes fingeravtryck finns på försändelserna.

Polisens it-forensiker har dammsugit hans mobiltelefoner och hittat den avatar han använde som säljare på Darknet.

Posten larmade

Det var där hans kunder enligt förundersökningen beställde knarket, som skickades ut i vanliga brev.

I slutet av juli, mitt i semestern, larmade personal på Postnord i Vallentuna polisen. Ett brev som kommit i retur hade gått sönder och visade sig innehålla vitt pulver. Från samma avsändare, ett påhittat företag med adress i Vallentuna centrum, upptäckte de 86 likadana brev.

Det finns även ett vittne som sett den misstänkte mannen trycka in en stor mängd brev med samma avsändare i en brevlåda. Den misstänkte Vallentunabon greps dagen därpå.

Den narkotika mannen misstänks ha sålt och köpt in är värd 2,3 miljoner kronor.

Under polisförhören nekar Vallentunabon till anklagelserna och väljer att inte kommentera den stora mängd bevis som åklagaren åberopar.

Inte heller mannens advokat uttalar sig om åtalet innan rättegången.

– I nuläget kan jag inte kommentera åtalet, säger Vallentunabons advokat Matilda Bergström.