Vändpunkt. Den senaste tiden har antalet nya fall av covid-19 per vecka minskat i Sollentuna. Foto: Most Photos

Äntligen: Markant färre nya coronafall i Sollentuna

Vecka 51, veckan före jul, ser ut att ha blivit toppnoteringen för Sollentuna med 398 nya bekräftat smittade av covid-19. Efter det har tendensen varit fallande och den senaste statistiken, som Folkhälsomyndigheten presenterade i eftermiddags, visar att första veckan 2021 hade den lägsta noteringen sedan slutet av oktober med 171 nya fall.

  • Publicerad 15:35, 14 jan 2021

Hela november och en god bit in i december ökade antalet nya coronafall för varje vecka, men alldeles vid jul vände trenden. Sedan dess har antalet nya fall minskat tre veckor i rad.

Totalt har nu nästan 4 000 personer smittats i Sollentuna.

124 dödsfall

Antalet Sollentunabor som har avlidit i covid-19 är nu 124, och 97 av dem hade omsorg (70 bodde på äldreboende och 27 hade hemtjänst).

Endast fyra kommuner i länet (Stockholm, Södertälje, Huddinge och Nacka) har haft fler dödsfall i covid-19 än Sollentuna.

I hela Sverige har totalt 10 185 personer avlidit med covid-19, och totalt 518 783 personer har bekräftats smittade enligt den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten.

Snart är de som bor på Sollentunas äldreboenden immuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"En prioriterad fråga"

Nyheter Thunes (M) lovar att Alliansen är fortsatt positiva Anledningen till att kommunen drog i bromsen när det gäller Norrvikens sjösportcenter under hösten i fjol var att de anbud som hade kommit in översteg budgetramen, förklarar kommunstyrelsens...lördag 23/1 9:20

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15