Många verksamheter har drabbats av coronarestriktionerna. Men nattklubbarna torde vara en av de hårdaste drabbade. Människor som dansar tätt samman till långt in på småtimmarna.

– Det har varit kämpigt, minst sagt. Men det har det varit för alla, säger Andreas Ahlberg, delägare av Riddar Jakob.

Det senaste året har de dessutom dragits med en vattenskada. Men när den till slut var löst kavlade de upp ärmarna och tänkte om.

– Vi kan inte bara hänga läpp. Man måste våga satsa för att vinna.

Sydamerikanskt käk

Den gamla nattklubben har nu blivit en restaurang.

– Vi har satsat på en sydamerikansk stil, med mycket chili och grillat. Sen satsar vi också på schyssta drinkar. Det ska passa både barnfamiljer men också för de som vill ta en aw.

Anrik nattklubb

Riddar Jakob har en lång historia i Jakobsberg. I lokala Facebookgrupper berättar Järfällabor hur de svettades på dansgolvet på 1970-talet. I början av 2000-talet döpte man om stället till Millenium Palace, vars namn levde kvar i form av förkortningen MP i flera år. Senare döptes det om till Riddar Jakob igen, sen till Palace.

Det har varit den enda nattklubben som funnits i kommunen.

Och nu är det alltså Riddar Jakob, restaurangen, som gäller.

Men kommer det bli en nattklubb igen?

– Vi får se, det har vi inte planerat riktigt. Vi vet inte hur länge den här pandemin håller på och restriktionerna ligger kvar. Men vi får höra vad kunder vill ha också. Det kanske blir en kombination av restaurang och med nattklubben längre in, säger Andreas Ahlberg.