Möte. Annie Lööf (C) på besök på Yalla Rinkeby förra veckan. Foto: Anna Simon-Karlsson

Annie Lööf (C) besökte Rinkeby

Förra veckan fick Yalla Rinkeby och Rinkebyskolan besök av Centerpartiets partiledare Annie Lööf, som ville diskutera skolresultaten, integration och arbetsmarknad.

  • Publicerad 16:38, 24 nov 2021

Förra fredagen besökte Centerpartiets partiledare Annie Lööf Rinkebyskolan och Yalla Rinkeby. Syftet med besöket var enligt partiledaren att träffa elever och personal och för att samtala om frågor som rörde skola, integration och arbetsmarknad, samt att lyssna in lokala röster.

På Rinkebyskolan har man bland annat lyckats vända en negativ utveckling och fått upp kunskapsresultaten, och där fick skolledningen, personal och elever berätta hur de arbetar.

– Vi besökte även Yalla Rinkeby, ett socialt företag som erbjuder praktik och arbetsträning för kvinnor med utländsk bakgrund som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Det är en väldigt viktig verksamhet som också stärker kvinnorna socialt och bidrar till deras integration och språkkunskaper, sa Annie Lööf efteråt.

Vad tar du med dig från mötena?

– Det jag framför allt tar med mig är att vi måste göra mer för att se till att människor kan ta sig ur ett utanförskap – men vi måste också se till att människor inte hamnar i ett utanförskap till att börja med.

För att bryta utanförskapet menar hon att man måste se till att fler elever klarar skolan och får möjligheter i livet som gör att de kan känna framtidstro.

– Elevernas hemmiljö blir bättre när föräldrarna har ett jobb att gå till, får en inkomst de kan försörja sig på, klarar det svenska språket och har ett socialt sammanhang. Barn måste också få se sina föräldrar lyckas, sa Annie Lööf.