Amerikanska lågprisjätten Costco etablerar sig i Stockholm

En lågprisbutik – där medlemskap krävs. Nu står det klart att den amerikanska jätten Cotsco Wholesale öppnar vid Arninge station.

  • Publicerad 12:07, 30 mar 2021

Det har länge ryktats om att den amerikanska detaljhandelskedjan Costco Wholesale är på gång att etablera sig i Sverige, något som bland annat sajten Breakit tidigare har rapporterat om.

Nu står det klart att lågprisjätten öppnar i köpcentrumet Arninge Station i Täby.

Krävs medlemskap för att få handla

Costco Wholesale är världens tredje största detaljhandelskedja och butiken blir den första i Skandinavien. Affärsmodell bygger på att kunderna betalar en årlig medlemsavgift för att få handla.

"Costco är mycket glada över att kunna erbjuda vårt koncept med medlemskap till Täby och den bredare marknaden i hela Stockholmsregionen inom en snar framtid", skriver företaget ett pressutskick.

Beräknas öppna 2022

Costco Wholesale har sedan tidigare butiker i bland annat USA och Storbritannien. 2017 etablerade de sig även på Island.

Jan Björk, vd för fastighetsägaren Trophi, tror att konceptet kommer gå hem även hos Täbyborna.

– Om konceptet är tillräckligt bra, det vill säga att du kan komma dit och handla effektivt och få bra produkter till låga priser, så tror jag att man kommer ta till sig det, säger han, och betonar att etableringen även kommer innebära 200–300 nya jobb i Täby.

Costco Wholesale kommer ha en yta på drygt 13 000 kvadratmeter och öppning beräknas ske under hösten 2022.

Arninge Station -Arninge Centrum Foto: Stefan Källstigen