Barnens namn ökar misstankarna om vilken kategori mamman är Grammisnominerad i.

– Ida är först. Sedan när Emil kom så hette han bara Emil – vad ska man göra? Vi diskuterade: ”Kan vi verkligen utsätta barnen för det här?” Men heter han Emil så heter han Emil, då får man ge efter. Än så länge håller de sams.

De första låtarna ”Sjungalåten” och ”Dödenlåten” skrev hon till Adolf Fredriks musikklasser redan för tio år sedan. Hon skrev fler låtar om barns känslor.

– Det gick ganska lätt, ibland flyter det på.

Men det var inte lika lätt att få musiken utgiven. Producenten Lars Halapi trodde på henne men ”jobbar ju inte gratis” och inget skivbolag vågade bekosta inspelningen.

I stället fick hon spara pengar och betala allt själv. Därför dröjde inspelningen till höstlovet 2020 och i april förra året gav Sony Music ut albumet ”Känslolåtarna – som det känns när det känns”. Alla låtarna handlar alltså om känslor.

– Jag är en väldigt känslig person och tycker att det är så viktigt att prata om känslor. Hade man haft ord på känslor hade man kunnat ta sig igenom så många situationer.

Dottern Ida är med och sjunger på ”Börja skolan-låten”.

– Hade mina barn fått bestämma hade de varit med på alla låtar. Men jag tycker ju att det är viktigt att det blir i rätt tonart. Plattan spelades in hösten 2020 och då var Emil fortfarande ganska liten. Men han säger att han ska vara med på nästa platta så han har jobbat upp ett momentum.

Hoppas på uppföljare

Hon hoppas på att få spela in en uppföljare till den Grammisnominerade plattan. Hon har redan idéer till flera låtar men vet inte om hon kommer att behöva finansiera även den här själv.

– Ingen aning. Jag har inte hunnit prata med skivbolaget om det. Det är ganska få som har möjlighet att leva på det här på heltid, även av våra mest etablerade. Jag bara hoppas att jag kan få bli en av dem i gänget som har råd att hålla på med det här, om du förstår vad jag menar.

Tacktalet är något som har legat och puttrat ännu längre än skivan.

– När jag gick på mellanstadiet och gick hem från Järla skola tänkte jag på vad jag skulle säga i mitt första tacktal när jag vinner en Grammis. Det var lite cheesigt, men nu måste jag leta i minnesarkivet och se om jag kommer ihåg något av det jag tänkte säga. Nu får jag ju se till att vinna också annars är det ju ingen mening med att damma av ett gammalt tacktal.