Fem personer dömdes för koppling till mordet på 17-åringen i Orminge förra sommaren, men ingen av dem kunde dömas som gärningsman för mordet.

Nu säger åklagarna i fallet att de trots allt är nöjda med domen.

– Vi hade ett svårt utgångsläge när vi började utreda detta, det fanns inte mycket att gå på, så utifrån de förutsättningar vi hade är vi nöjda. Domen är välskriven och välmotiverad, det blev ändå ett par relativt långa fängelsestraff, säger åklagare Lukas Tigerstrand.

– Vi kunde egentligen inte visa vem som höll i vapnet eller kniven. Det krävs att det finns en gemensam brottsplan för att kunna fälla för mord och tingsrätten tyckte inte att vi kunde styrka det. Även om vi gjorde en annan bedömning här, tillägger han.

Han och kollegan Daniel Insulander ville att fyra av dem skulle dömas även för mord. De har inte bestämt ännu om de kommer att överklaga domen.

Fem unga män döms för koppling till mordet i Orminge

Fem personer i åldern 16-25 år döms för att ha hjälpt till vid mordet på en 17-åring i Orminge förra sommaren.

Fyra personer har stått åtalade misstänkta för att ha kidnappat och dödat en 17-årig pojke i Orminge förra året. Ytterligare tre har varit misstänkta för inblandning.

Nu döms fem av dem för olika saker kopplade till mordet. Strängast straff får en 20-åring som döms till 13 års fängelse och en 25-åring som döms till fängelse i åtta år.

En av dem ska bland annat ha tvingat en 14-åring att leverera en kulsprutepistol som användes vid mordet, även misshandlat och hotat 14-åringen. Den andre ska bland annat ha ordnat fram en bil till brotten som begicks.

Däremot kan ingen kan ingen av dem dömas som gärningsman för mordet, enligt rätten.

Pojken hittades död i ett skogsparti i Orminge i juli förra året.

Mitt i Nacka har sökt åklagarna i fallet.