Livesändningen på fotbollsklubbens Twitter-kanal avslutas strax, på fredagsmorgonen är muralmålningen klar. Ett stort porträtt av Alexander Milosevic pryder väggen på Torsplan.

AIK har valt ett nytt sätt för att lansera det nya matchstället.

– Vi vill uppmärksamma att vi släpper en specialtröja för svenska cupen. Intäkterna går till att skicka ungdomar från områden där de kanske inte har det lika väl ställt till sommarläger, säger fotbollsklubbens kommunikationschef Tobias Larsson.

AIK-matchtroja

Vandaliserad i AIK-område

Stadium sports camp är Sveriges största sportläger. Tröjan säljs väldigt begränsad upplaga, en för varje år sedan klubben grundades.

– 132 tröjor släpps. Det blir inte fler än så.

Efter SM-vinsten 2019 gjorde Djurgården en liknande kampanj tillsammans med Adidas på Grev Turegatan. Någon kastade senare gul och svart färg på den i vad klubben kallade en "Jackson Pollock-touch".

I måndags hade någon redan hunnit vandalisera AIK:s målning genom att skriva "KGB" med grön färg.

– Det var nån som försökte sabotera målningen men det är fixat. Det gick rätt fort.

Varför valde ni Torsplan?

– Det är en bra yta i en naturlig AIK-stadsdel. Många AIK:are bor i området och det är en traditionell väg de gick när de samlades på Odenplan för att gå till matchen. Ställer man sig på Torsplan ser man Norra tornen och så syns Solna med Råsunda i bakgrunden.

AIK:s nya matchställ 2023.

AIK:s nya matchställ 2023.

AIK fotboll