I förra veckan började rättegången mot de nio män som står åtalade för en hämndaktion efter skjutningen som slutade i att 12-åriga Adriana miste livet.

Två av de åtalade, en 23-årig man och en 20-årig man, tros av åklagare vara de misstänkta måltavlorna i skjutningen, något som framgår av förundersökningen, som till stor del består av chattkonversationer mellan de åtalade männen i krypteringstjänsten Sky.

I chattarna framgår att en av måltavlorna stannade på platsen och försökte stoppa blödningen på Adriana direkt efter skjutningen.

Mordåtal i oktober

Chattkonversationerna visar också hur de åtalade männen gick tillväga efter skjutningen i Hallunda i augusti 2020.

– Därefter menar jag att de planerade att tillsammans med ytterligare personer hämnas på de som de uppfattade hade beskjutit dem, sa kammaråklagare Ida Arnell i ett uttalande på åklagarmyndighetens hemsida i samband med att hon väckte åtal mot de nio männen.

Det är mordförsöket i Vällingby som nu behandlas av domstolen. Rättegången mot Adrianas misstänkta mördare ska också att behandlas under de här rättegången, enligt åklagarmyndigheten. Det faktiska åtalet mot de misstänka mördarna förväntas väckas där i mitten i oktober.