Polisen på plats dagen efter mordet. Foto: Mitt i/Blåljusbilder

Adrianamordet: Misstänkt man häktades

Efter mordet på 12-åriga Adriana i norra Botkyrka i början av augusti – nu har en man i 20-årsåldern häktats. Mannen är misstänkt för grovt skyddande av brottsling. – Han förnekar brott, säger tingsnotarien Josefin Söderman.

  • Publicerad 11:00, 27 nov 2020

Det var i tisdags morse som mannen greps, misstänkt för grovt skyddande av brottsling, kopplat till skjutningen av 12-åriga Adriana i Eriksberg i Botkyrka, natten mot den 2 augusti.

Han anhölls först i sin frånvaro vid lunchtid på måndagen och greps sedan vid sjutiden på tisdagsmorgonen.

Häktningsförhandlingar mot mannen som är skriven i innerstan ägde rum vid Södertörns tingsrätt klockan 14 på fredagen. Brottet ska enligt häktningsframställan ha ägt rum i Norrviken i Sollentuna tre dagar efter mordet.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för brott vilket är den starkare misstankegraden. Men han förnekar brott.

Mindre brottslighet tidigare

Mannen var tidigare anhållen i sin frånvaro. I samband med gripandet, som enlligt TV4 ägde rum i södra Stockholm, genomfördes också en husrannsakan och ytterligare en person har hämtats till förhör. Denna person är dock inte misstänkt för brott.

Den misstänkte mannen har vad Mitt i kan se inte blivit dömd för något allvarligare brott tidigare. Under 2019 fick han böter ett par gånger efter att en gång ha blivit tagen påverkad av cannabis och den andra gången haft cannabis på sig. Vid båda tillfällena befann han sig i Botkyrka.

Polisens utredning är omfattande och närmare 500 förhör har hittills hållits.

Man gripen misstänkt för delaktighet i dödsskjutningen av Adriana