Inom kort påbörjas en utbyggnad av en över 2 000 kvadratmeter stor distrubitionsterminal i Akalla industriområde, när Pressens Morgontjänst, Premo, utökar sin verksamhet på platsen.

Premo arbetar med att dela ut tidningar, paket och magasin, och tillbyggnaden ska bland annat användas till ompaketering och utleverans.

Förra veckan besökte exploateringsnämndens ordförande Anders Österberg (S) platsen för att ta ett symboliskt spadtag.

– Det här innebär över 60 nya jobb till Akalla industriområde. Det är väldigt bra för Akalla och Järva att verksamheter vill utvecklas på platsen. Det byggs många nya bostäder i Järva just nu, och man får inte glömma av vikten att få hit fler jobb, fler människor, fler företag, så att området blir en central punkt för industrier, säger han.

Hoppas på lokalbor

Innan året är slut är tanken att utbygganden ska vara klar. Enligt Anders Österberg vill man från politikens håll uppmuntra till att de nya arbetstillfällena tillsätts av lokalbor.

– Det handlar om bland annat tidningsdistributörer, lastbilschaufförer och lagerarbetare som kommer att behöva anställas. Från politikens håll hoppas vi så klart alltid att man vill hitta folk lokalt, vilket vi kan underlätta genom att koppla ihop företagen som etablerar sig här med till exempel arbetsmarknadsförvaltningen, säger han.

Delar av det befintliga huset börjar rivas inom kort, och allt ska vara klart om elva månader.

– Det var så roligt att besöka dem. Företagarna beskriver Akalla som ett drömläge med bra framtidsutsikter, bland annat tack vare bygget av Förbifarten. Nu är det upp till oss politiker att agera för att göra det så smidigt som möjligt för företag att etablera sig här, så att vi kan få hit än fler arbetsplatser och arbetstillfällen.