I Bro kommer 70 sommarjobbare att synas under stundande sommar. Ayelen Dojorti, är projektledare för Ung Kraft Bro, en av flera aktörer som arrangerar sommarjobben. Foto: Upplands-Bro kommun

400 sommarjobb erbjuds till unga

Även om det känns långt bort så är sommaren 2022 på ingång. Detta innebär vila och ledighet, sol, bad och grillkvällar – men också sommarjobb.

  • Publicerad 09:50, 27 jan 2022

Även i år så erbjuder Upplands-Bro kommun sommarjobb för alla unga mellan 15 och 17 år som är folkbokförda i kommunen.

Denna sommaren väntas man förmedla över 400 jobb till unga invånare. 100 av dessa erbjuds i nära samarbete med det lokala näringslivet.

En del av sommarjobben kommer att ingå i vad kommunen kallar för Ung Kraft Bro. Detta driver man tillsammans med den ideella föreningen Bro utveckling. Inom denna del av feriejobbsatsningen förläggs 70 av sommarjobben.

Ung kraft är en satsning som riktar sig till alla unga i Bro som bryr sig om sitt område och vill vara med och bidra till att göra det bättre.

Arbetsuppgifterna här kan handla om att bygga, skruva och måla, men även vara med och arrangera evenemang.

– Sommarjobben inom Ung Kraft skapar relationer, vi bygger både tillit och trygghet. Förra sommaren var ungdomarna väldigt nöjda. Därför är jag glad över att vi denna sommar kan erbjuda ännu fler jobb för att göra Bro till en ännu trevligare plats, säger Ayelen Dojorti, projektledare för Ung Kraft, i en kommentar.

Ung Kraft kommer även att startas i Kungsängen sommaren 2022. Här planeras för 30 sommarjobbsplatser för ungdomar som vill vara med och förbättra Kungsängen på olika sätt.

Ansök via kommunens webbplats.

Sommarjobb i Upplands-Bro 2022

När kan man ansöka? Den 1 februari–15 februari.

Vem kan ansöka? Du 15–17 år (Född 04, 05, 06). Du måste även vara folkbokförd i Upplands-Bro.

Den som haft sommarjobb i kommunen tidigare garanteras­ inte en ny plats, men du kan ändå söka. ”Det är möjligt att det blir platser över som kommer att delas ut”, hälsar Upplands-Bro kommun.

Sommarjobben erbjuds under tre perioder, om tre veckor vardera.

Den som söker kan själv inte välja specifik period, man kan dock önska vilken period man helst vill arbeta.

Perioderna som gäller:

Period 1 (20 juni – 8 juli, ej midsommarafton)

Period 2 (11 juli – 29 juli)

Period 3 (1 augusti – 19 augusti)

Läs mer om jobben och hur du ansöker här.

Visa merVisa mindre

Så många har flytt till Håbo

Håbo har öppnat famnen för flyktingarna från krigets­ Ukraina. Det visar nya siffror från Migrationsverket.lördag 21/5 8:30

JO riktar covidkritik mot Livgardet

Sjuka och friska isolerades. Då ett covidutbrott inträffade hos Livgardet valde Försvarsmakten att isolera en hel pluton i enkelrum, både sjuka och friska. Nu kritiserar Justitie­ombudsmannen hanteringen och kallar den ”ytterst...fredag 20/5 13:53