Endast 13 år gammal korades Tyresöbon Linnea Andrae till vinnare i första upplagan av TV4:s ”Hela Sverige bakar junior”. När Mitt i träffade henne hemma i Tyresö Strand i vintras hade hon startat upp sin webbshop för bakverk. Och nu, 19 år gammal, öppnar hon sitt franska kafé på slottet.

Hennes driv och entusiasm går det inte att ta miste på. Hon håller i stunden på med de sista förberedelserna inför öppningen.

– Det här är min dröm, mitt mål är att jag ska leva på det här. Vad skulle jag annars göra?, säger hon.

https://www.mitti.se/nyheter/masterbagaren-linneas-basta-tips-infor-arets-julbak/reptld!jbDDQFKDCEnQAZOuVFuV@A/

Plockar från sin trädgård

Linnea Andrae kommer inte bara att driva kaféet utan också baka allting själv. Någon favorit bland bakverken har Linnea inte, men älskar vanilj som hon tycker passar till det mesta.

– Jag vill vara kreativ och göra nya saker, fast som man ändå känner igen.

En annan del som är viktig för Linnea är ekologiskt och närproducerat. Därför passar det bra att hon har en egen trädgård hemma med äppelträd, rabarber, vinbärsbuskar och mycket mer.

– Snart är äpplena mogna och vad ska det bli av det, säger hon fundersamt.

Att ha en säsongsvarierad meny kommer att prägla Linnea's Pâtisserie. Det kommer att finnas lättare luncher som matiga pajer och sallader, utifrån säsong. Dessutom kommer hon att öppna upp för till exempel bröllopsbokningar i sin lokal.

När kaféet på slottet öppnar i höst är ännu inte bestämt, men det kommer att framgå på Linneas sociala medier när det är dags. Instagram @linneas_patisserie och Facebook Linneas Patisserie.