– Det är när en individ har två föräldrar med två etniska bakgrunder. Det innebär att man måste leva i ett slags mellanförskap och att man identifierar sig med två olika kulturer. Innan jag började på gymnasiet gick jag i en skola där majoriteten var svenska barn. För dem var jag Felicia från Chile. Nu går jag på Tumba gymnasium och då anses jag vara för svensk, och då togs den gamla stämpeln bort.

Hur kom du fram till att du ville göra en podd kring ämnet?

– Det var på en teaterlektion som jag fick veta om mellanförskap. Just den dagen var jag irriterad över en sak i skolan, att jag hade pratat på ett för svenskt sätt, så det låg i bakhuvudet hela tiden. Det var då min teaterlärare sa att det rör sig om mellanförskap. Jag nördade in mig på ämnet, och sen fick jag mitt sommarjobb hos Fanzingo. Så det var ett bra tillfälle att göra en podcast och prata om det.

Vilka erfarenheter eller tankar bär du med dig framöver?

– När jag gjorde reklam för podden var det en kvinna som sa att hon identifierade sig som hundra procent svensk och hundra procent spansk. Så bara för att jag säger att jag är hälften chilenare och hälften svensk, behöver det inte betyda att andra också känner så. Det handlar snarare om hur varje person väljer att hantera frågan.