Den 11 maj skottskadades två pojkar i benen i samband med ett bråk utanför McDonalds vid Fältöversten.

För ett par veckor sedan åtalades en av dem, en 17-årig Östermalmsbo, för grov misshandel. Enligt åtalet hade han skjutit den andra pojken, och av misstag råkat skjuta sig själv i benet.

I veckan föll domen vid Stockholms tingsrätt. Tingsrätten friar 17-åringen från grov misshandel och vållande till kroppsskada, vilket var åklagarens yrkande i andra hand.

Det går nämligen inte att avgöra vem som avlossade det skott som träffade den målsägande pojken, menar tingsrätten.

Enligt domen uppstod ett tumultartat bråk utanför restaurangen mellan de båda pojkarna, och övervakningsfilm visar hur den målsägande pojken försöker greppa efter den pistol som Östermalmsbon erkänt att han hade i fickan.

Dessutom finns teknisk bevisning som försvårar.

"Det kan inledningsvis konstateras att dna från såväl XX som YY har anträffats på pistolens avtryckare. Utifrån resultatet från dna-undersökningen går det alltså inte att fastställa vem det var som avlossade det aktuella skottet", skriver tingsrätten.

Östermalmsbon döms däremot för grovt vapenbrott och narkotikabrott. Med hänsyn till att han var 16 år gammal vid tillfället har tingsrätten bestämt påföljden till ungdomsvård.