Det var sent på kvällen den 4 augusti som polis larmades till Handen efter att två män skottskadats i en bil. Ena mannen, en 20-åring från Bredäng, avled senare av sin skador. Ytterligare en man sköts i låret. En tredje person ska ha funnits i bilen vid tillfället.

I mars åtalades två 16-åriga pojkar och en man i 30-årsåldern för inblandning i mordet.

På tisdagen kom domen i Södertörns tingsrätt och de två pojkarna döms för sin inblandning i dödsskjutningen.

Den ena 16-åringen döms för att ha använt minst två pistoler för att avlossat flera skott både mot och in i bilen, tillsammans med en ännu oidentifierad andra skytt. Han döms för mord och två fall av försök till mord till 4 års sluten ungdomsvård samt skadestånd.

Efter mordet skapades en minnesplats av ljus och blommor i Bredängs centrum.

Efter mordet skapades en minnesplats av ljus och blommor i Bredängs centrum.

Henrik Lindstedt

Den andra 16-åringen döms för att ha hjälpt till att ordna skjuts till skytten till en lägenhet i Handen, samt ha ordnat med vapen och mobiltelefon. Han ska även ha hjälpt till att lura offret till Handen samt instruerat skytten. Han döms för medhjälp till mord och två fall av medhjälp till försök till mord till 3 års sluten ungdomsvård samt skadestånd. Han döms även för grovt vapenbrott.

Enligt domen ska de två 16-åringarna vara vänner sedan tidigare. Båda två döms mot sitt nekande.

Ena pistolen som användes i skottlossningen.

Ena pistolen som användes i skottlossningen.

Polisens förundersökningsprotokoll

Mannen frias

En man i 30-årsåldern var åtalad för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och grovt vapenbrott. Han åtalades för att han ska lånat ut en lägenhet i Handen under dagarna kring mordet för att skytten skulle använda den för förvaring, förberedelser och som "tryckarlägenhet" efter gärningen. Han frikänns nu från alla anklagelser. Tingsrättens bedömning är att utredningen inte visat att mannen känt till brottsplanen.

Mitt i söker åklagare och den morddömde 16-åringens försvarare.

Samtliga parter har till och med den 28 maj 2024 på sig att överklaga domen.