DÖMS. Två män och en kvinna döms till fängelse efter knivattacken vid Västermalmsgallerian tidigare i år där en man dog och en annan skadades. Foto: Sal Idriss

16 års fängelse för mord vid Västermalmsgallerian

En man dog och en annan skadades allvarligt efter en knivattack vid Västermalmsgallerian. Nu har tre personer dömts till fängelse för dådet.

  • Publicerad 12:09, 12 nov 2021

Det var den 28 maj i år som en 27-årig man, på besök hos sin 29-årige vän, attackerades utanför Västermalmsgallerian av flera personer varav två bröder. 27-årigen avled sedan av sina skador och 29-åringen skadades allvarligt. Tre personer åtalades nyligen vid Stockholms tingsrätt. Idag kom domen.

Tre personer åtalas efter knivmord på Kungsholmen

Den äldre brodern, 26 år, döms till 16 års fängelse för mord då tingsrätten anser att det är styrkt att han har utdelat ett hugg med ett knivliknande föremål i bröstet på mannen som avled.

Den yngre brodern, 20 år, döms till nio års fängelse för försök till mord och har enligt tingsrätten utdelat flera knivhugg i ryggen på 29-åringen. En kvinna, enligt Expressen den yngre broderns flickvän, döms för grov misshandel av 29-åringen till fängelse i ett år och sex månader. Båda bröderna förekommer sedan tidigare i belastningsregirstret.

Bröderna har hävdat att de handlat i självförsvar efter att det uppstått tjafs men det avvisar tingsrätten. Enligt åklagaren Zilla Hirsch så har det inte framkommit något motiv till händelsen och till Expressen har hon kallat det inträffade för "obegripligt".

– Utredningen har inte kunnat klarlägga något särskilt angående det. De här personerna känner inte varandra, uppger hon för tidningen.