Doktor24 ansvarar bland annat för vaccineringen på Fållan, den tillfälliga vaccinationscentralen i Slakthusområdet. När mottagningen öppnade var det en lång ringlande kö utanför – och när tider lades ut på nätet tog de slut på några sekunder.

Nu är läget det totalt motsatta.

– Efterfrågan på vaccin har störtdykt de senaste veckorna. Vi har nu räknat samman allt och i veckan kommer Doktor24 dessvärre att behöva slänga 16 000 doser covid-vaccin i Stockholm. Det känns för jäkligt, säger kommunikationschefen Sara Dannborg.

https://www.mitti.se/nyheter/det-har-blivit-en-trend-att-saga-nej-till-vaccinet/repuia!J9AJOOXLePZqU2g5ENG@Mg/

"Känns hemskt"

Region Stockholm fördelar och distribuerar vaccin till vaccinatörerna efter bedömning av efterfrågan av vaccinet. Men de senaste två veckorna har viljan att ta en spruta inte alls motsvarat förväntningarna.

– Vi tycker det känns hemskt att behöva kasta så många doser vaccin och skulle vilja uppmana alla över 16 år som inte vaccinerat sig att passa på nu innan vaccinationscentralerna stänger, säger Sara Dannborg.

Kan ni inte skicka doserna till en annan mottagning?

– Nej, enligt reglerna får vi inte göra så. Man inte kan flytta vaccin som levererats ut då leveranskedjan anses bruten då. Och vi kan inte kyla ner dem eller förvara dem på något att annat sätt. Ska doserna användas måste folk komma hit, men intresset har som sagt störtdykt helt de senaste två veckorna.

https://www.mitti.se/nyheter/ovaccinerade-far-fortsatta-folja-raden/repuij!1CIbHxCPfU0XERILAWSKA/