Bollar möter badmintonracketar och gympaskor gnisslar mot golvet i Enskede Rackethall. Det doftar av gummi och svett. Nästan alla banor är upptagna. Snart är det dags för en av veckans tre träningar för 14-åriga Spårvägen-spelarna Lovisa Angel Lindsley, Oskar Dollhopf och Agnes Gusting. I helgen ska de tävla i ungdoms-SM i badminton.

120 spelare mellan 13 och 15 år är anmälda och finalen spelas på söndagen.

– Vi brukar gå hit innan träningen och sitta i kaféet eller omklädningsrummet och äta mellis, säger Lovisa Angel Lindsley, som blev introducerad till sporten av sin mamma.

Agnes Gusting har spelat badminton sen hon var i nioårsåldern, men detta är hennes första SM.

– Lite nervöst känns det, men kul, säger hon.

Oskar Dollhopf har spelat badminton sen han var 7 år och bor i närheten av Enskede Rackethall.

Oskar Dollhopf har spelat badminton sen han var 7 år och bor i närheten av Enskede Rackethall.

Angie Gray

För Agnes och de andra är gemenskapen i klubben viktig.

– Man tävlar ju individuellt, om man inte kör dubbel. Men det känns ändå som att vi är ett team, och om man ser någon från klubben spela match i helgen så hejar man lite extra och peppar varandra, säger Oskar Dollhopf.

Vad måste man tänka på när man spelar dubbel?

– Att prata med varandra och se till att man inte krockar på banan. Men det händer ändå ibland. Försöka peppa varandra. Om ens medspelare gör något bra så kanske man säger "bra jobbat" eller gör high five, säger Lovisa Angel Lindsley som berättar att hon försöker hålla uppe psyket när hon spelar tävlingsmatch.

– Det är nästan det svåraste. Om man gör ett misstag är det lätt att det fastnar i huvudet. Men då gäller det att gå vidare.

En hajp

Joacim Fellenius är tränare i klubben.

– Det är en snäll stämning och spelarna vill varandra väl. Det finns ingen konkurrens utan en "Spårvägen-anda", säger han och berättar att badminton har blivit en "hajp" i området.

– Det är lite coolt att spela. Många väljer det framför de stora sporterna, som till exempel fotboll. Det är kö för att vara med.

Spårvägen badminton har spelare som tillhör Sverigeeliten i kategorin U15.

Spårvägen badminton har spelare som tillhör Sverigeeliten i kategorin U15.

Angie Gray

Lovisa och Oskar har tävlat i SM tidigare. De berättar att det brukar vara mycket folk, flaggor och hög ljudnivå i rackethallen under tävlingarna.

– Det kommer många släktingar och vänner för att heja. Det brukar bli ganska... kvavt, säger Oskar Dollhopf.