Det var kommunen som uppmärksammade Margareta Peterssons 108-årsdag på sin hemsida och tipsade oss på Mitt i. Foto: Upplands-Bro kommun

108-åring firades på Kungsgården

På fredagen så ställde Margareta Petersson till med 108-årskalas i Upplands-Bro. Till den yngre generationen har hon en hälsning: att vi ska leva livet.

  • Publicerad 16:42, 7 jan 2022

Fredagen den 7 januari så var det kalas på Kungsgården i Upplands-Bro. Här bor en av kommunens äldsta invånare, Margareta Petersson.

Med tårta, trubadur, champagne och blommor firade hon sin 108-årsdag. I sina unga år arbetade Margareta som piga.

Det var först vid 107-års ålder som hon flyttade till Upplands-Bro för att komma närmare sin dotter Karin Petersson, och för bo på Kungsgården.

Margareta har även ett råd på vägen till oss i den yngre generationen, att vi ska leva livet!

Grattis på bemärkelsedagen säger vi på Mitt i Upplands-Bro!

Hundraåringar under 2020

Enligt siffror från Statistiska centrabyrån, SCB, så var det under 2020 totalt 1 563 personer som fyllde 100 år. Till detta fanns även tre personer som uppnått en ålder av 110 år.

Källa: Tidskriften Äldre i Centrum / SCB

Polisen publicerar ny bild på avliden kvinna – vädjar om tips

"Allmänheten uppmanas fortfarande att höra av sig" Den kvinna som hittades avliden i Kungsängen i slutet av juni i år har fortfarande inte identifierats. Polisen vänder sig därför på nytt till allmänheten, den här gången med en ny bild på kvinnan.måndag 8/8 11:32