– Lilla Bronx kallas det också för. Det är lite ruffigt med graffiti på väggarna under tunnelbanan och så, säger Oskar Malinga.

Han är en av två gamla medlemmar som höll klubben vid liv för tio år sedan. Vid 90 års ålder var Stockholms AIF nära att gå under. Många boxare slutade och lokalen vid S:t Eriksbron var på väg att förfalla.

Klubben fyllde 100 år förra året och firade då med boxningsgala under bron. 27 maj arrangeras ”Champ under the bridge” igen med boxare från AIF, Djurgården, andra delar av Sverige, Norge och Finland.

– Vi klarade av coronatiden, fyllde år och hade fått liv i klubben igen. Det blev så bra och så populärt att vi tänkte att vi kör igen!

Fostrat mästare

Den flerfaldiga världsmästaren Badou Jack representerade AIF när han började boxas, innan han gick vidare till Djurgården IF.

”The ripper” är världsmästare i supermellanvikt, lätt tungvikt och cruiservikt.

Tillsammans med boxare som Lars-Olof Norling, Michael Yikealo, Mikael Paavilainen, Bashir Hassan och Babacar Kamara har klubben representerats i både i EM, VM, och OS.

I dag räknas AIF som en av Stockholms mest framgångsrika klubbar inom boxningen, säger Oskar Malinga.

– Vi är en ideell förening som gör en bra grej för ungdomar. Alla är välkomna, oavsett var man kommer ifrån. Det här är en klubb där folk blir sedda för dem de är.