Nöjd, med mitt reafynd tar jag en titt på inköpslistan: Smör, ägg, mjölk, Nutella, grädde, bröd, fredagsmys, lördagsgodis, mellomys, bananer, tomatkross, sallad och paprika.

Ett par onödiga varor kan tyckas, men det är trots allt helg och många sötsugna i familjen.

Kryssar av paprika med en belåten knyck och går vidare i butiken i hopp om att fler röda etiketter ska blända mig. Turen håller inte i sig. Övriga varor blir att betala till de höga priser som blivit det nya normala men som samtidigt hela tiden stiger.

Under februari månad ökade matpriserna med 2,5 procent jämfört med i januari. Det är ingen nyhet. Men när det enklaste paketet tomatkross har en prislapp på 15,95 måste jag nypa mig i armen.

Vissa ser det som en sport att hitta livsmedel till extrapris. Andra lyckas att snabbt ställa om och ändra matvanor för att hålla matbudgeten i schack. Vi andra som fortsätter vanehandla får snällt betala vad notan landar på och får mindre över till annat.

En snabb titt på dagens kvitto får vem som helst att känna sig som Krösus sork. Inte minst när den rabatterade paprikaposten genererar ett nöjt flin på läpparna.