REPLIK på S-inlägget "Stockholmsishockeyn förtjänar bättre förutsättningar".

Socialdemokraternas riksdagsledamot Alexander Ojanne skriver i en debattartikel att han sneglar över vattnet från riksdagshuset mot stadshuset. Han vill ha en andra chans som styrande idrottspolitiker och ”börja ta tag i de här och många fler frågor”. Det är så dags nu.

Jag förstår att det kan vara frustrerande att sitta vid sidan om när jag – hans politiska motståndare – driver igenom projekt efter projekt som skapar fler idrottsytor för alla stockholmare.

Har redan levererat

Samtliga förslag i Alexanders debattartikel är nämligen saker som vi redan levererat på under den tid jag varit idrottsborgarråd. Istället för att blicka bakåt storsatsar vi framåt och investerar rekordmycket i nya idrottsanläggningar. 

Elitidrottens stjärnor skapar både folkfest och förebilder som inspirerar barn och unga att börja idrotta och att fortsätta idrotta. Därför är det verkligen beklagligt att Stockholm för tillfället inte har något ishockeylag i högsta serien.

Högst prioriterat

Att skapa fler isytor har varit en av de allra högst prioriterade frågorna under den här mandatperioden. Till skillnad mot Socialdemokraterna har jag som idrottsborgarråd, tillsammans med den grönblå majoriteten, på allvar tagit tag i bristen på is- och andra idrottsytor i Stockholm. 

Några av de saker vi gör är att skapa fler isslingor under konstgräsplaner, vi har skapat enkla ishallar både på Kärrtorps IP och på Zinkensdamms IP och vi moderniserar Globen för att bli en modern ishockeyarena.

Satsar fyra miljarder

Totalt satsar vi fyra miljarder kronor på idrottsanläggningar under de kommande fyra åren. Men inte ens det är tillräckligt för att möta den efterfrågan och de behov som finns i ett Stockholm som växt under lång tid.

Därför har vi också tagit armkrok med privata investerare vilket ger oss möjlighet att ytterligare skynda på byggtakten av nya idrottsanläggningar. Vilket bland annat kommer resultera i två nya ishallar i Sätra.

Kostnadsfritt för unga

Vi har dessutom gjort det kostnadsfritt för all barn- och ungdomsverksamhet att boka tider i stadens idrottsanläggningar. 

En röst på Centerpartiet i höst innebär att arbetet för att alla barn och unga ska ha bra möjligheter till idrott och fysisk aktivitet fortsätter. Vilket i förlängningen också ger de klubbar som vill elitsatsa bästa tänkbara förutsättningar.