DEBATT. Är film i Väsby en utopi? Nej då inte alls. Vi har redan möjlighet att se film i Väsby. Bra filmer dessutom, inga våldsfilmer, ”fantasy”, action eller dylikt. Lokalen är Abba-salen i Messingen. Än så länge?

Tack gode Gud för att vi har kulturföreningen Sober som förser oss med filmer. Alla kan se filmerna, det är inte bara för 65+! Det kostar 50 kr och billigare biobesök får man leta efter. Filmerna visas dagtid, en gång i veckan, torsdagar klockan 12. Men – i många år har vi haft nöjet att kunna gå varje onsdag med föreställningstiderna 13 och 15. Det tråkiga nu är att Messingen den här hösten, bara erbjöd Sober två timmar på torsdagar och bara en föreställning klockan 12. Helt fel tid, mitt i lunchen. Fel för oss alla som kanske vill eller behöver äta vår lunch klockan 11–12, det blir då väldigt svårt. Bor man dessutom inte på gångavstånd blir det svårt att hinna äta före filmens start. Att hoppa över lunchen och vänta tills man kommer hem, i bästa fall ca klockan 14.30-15.00, är inte särskilt hälsosamt heller.

Är man medlem i SPF/PRO i Väsby så finns det massor att sysselsätta sig med och det är bra. Till exempel promenad, cykla, curling. Kort sagt nästan allt som finns, om man vill motionera på något sätt. Och det är bra förstås. Men om man vill ha något annat som mer vänder sig till själen, är det lite skralt. ”Mår själen bra mår kroppen bra” som någon klok människa sa. Visst, själen mår bra av motion också.

Men det finns ju faktiskt de som av olika skäl inte alls kan motionera på det sättet. Som hellre skulle vilja ha lite mer kultur, som teater, konsert, bio med mera.

Men framför allt vill vi tacka Sober för att ni fortsätter att förse oss med en stunds bra och underhållande, ibland olidligt spännande, ”lisa för själen”! Vi ser fram emot vårens föreställningar – med ny tid?