På gång. Det ska bli fler hundrastgårdar, men ökad säkerhet i lekparker går före. Foto: Stefan Källstigen

Debatt: Vi har inte glömt bort nya hundrastgårdar

Det politiska styret sviker Haninges hundägare, menar Moderaterna. Nu svarar mittensamarbetet att fler hundrastgårdar är på gång, men att annat har behövt prioriterats.

  • Publicerad 15:01, 18 nov 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Linus Björkman (M) och Nonna Karnova (M) kritiserar kommunledningen för arbetet med hundrastgårdar.

Haninges parker ska erbjuda något för så många medborgare som möjligt och vara en plats där människor kan mötas. Hundrastgårdar är viktiga som mötesplatser för våra hundägare, de bidrar till att våra parker besöks och att hundarna kan leka säkert inom ett avgränsat område. Idag finns det sju hundrastgårdar i kommunen, det senaste tillskottet invigdes 2018 i Tungelsta.

Stadsbyggnadsnämnden har efter en stor mängd medborgarförslag med önskemål om fler hundrastgårdar beslutat om en utökning med ytterligare sex platser. De föreslagna platserna är Vega, Gudö, Vendelsömalm, Handen (södra delen), Västerhaninge (södra delen) och Dalarö. Den exakta placeringen inom varje område kommer att utredas i samband med genomförandet.

"Målet är att fler ska genomföras"

Målsättningen är att beslutet om fler hundrastgårdar ska genomföras. Att det inte skett redan nu beror på att det varit nödvändigt att satsa på ökad leksäkerhet i våra lekparker.

Politik handlar till syvende och sist om prioriteringar och just nu gör vi en stor satsning för ökad trygghet och säkerhet för de barn som nyttjar våra lekparker.

Med det sagt har kommunledningen hörsammat önskemålen om fler hundrastgårdar och de kommer bli fler de kommande åren.

Debatt: "Haninge kommun sviker hundägarna"