De senaste fyra åren har de borgerliga partierna tillsammans med Miljöpartiet styrt i Stockholms stad. Det har varit fyra år av utförsäljningar, privatiseringar och ombildningar. Det är dags för förändring och för dig som fortfarande är osäker på var du ska lägga din röst jag vill lyfta tre anledningar till att rösta in mer vänsterpolitik i Stockholm.  

√ Välfärden

De senaste åren har en allt större del av ansvaret för välfärden lämnats över till marknaden. Den borgerliga majoriteten har på bara fyra år sålt ut lokalerna till inte mindre än 25 förskolor, tio skolor, fem äldreboenden och tre LSS-verksamheter. Det här måste få ett slut – det är dags att ta tillbaka kontrollen över välfärden.

Vi lovar inte allt åt alla men en sak kan du vara säker på, Vänsterpartiet kommer alltid prioritera välfärden. För oss kommer välfärden och inte minst kvinnorna som arbetar i den alltid vara viktigare än företagens vinstintressen och sänkt skatt.

√ Bostäderna

I Stockholm är det en akut brist på bostäder med hyror som vanligt folk har råd med. Trots det har den borgerliga majoriteten drivit igenom ombildningar av över 1200 hyresrätter som nu har blivit bostadsrätter. Det kommer göra det ännu svårare att få tag på en billig hyresrätt i den här staden framöver.

Det behöver bli ett stopp för ombildningar och utförsäljningar. Vi måste bevara gamla hyresrätter med låga hyror samtidigt som vi bygger betydligt fler nya. Det är det enda sättet att se till att det blir lättare för unga att flytta hemifrån, barnfamiljer att få tag på en större lägenhet samt se till att våldsutsatta kvinnor kan få en bostad och fly sin förövare.

√ Klimatet

Stockholm ska vara en grön och hållbar stad som bidrar till att skynda på den helt nödvändiga klimatomställningen. Vi måste skapa fler naturreservat och samtidigt bevara viktiga grönområden och parker. Kollektivtrafiken måste bli bättre och billigare, samtidigt som det ska vara smidigt och tryggt att ta sig runt i Stockholm när man går eller cyklar, oavsett årstid.

Det räcker inte med högt satta mål för att klara klimatomställningen – det som framförallt krävs är handling. Därför behövs stora offentliga investeringar i energieffektiviseringar, solpaneler på kommunala fastigheter och utökade laddningsmöjligheter även för dem som bor i ytterstaden.

Rösta på V den 11 september

Vänsterpartiet är redo att ta ansvar för Stockholm även om inget av blocken får egen majoritet i kommunvalet. Vi är vana att styra staden och kompromissa med andra partier. Men en sak kan jag lova. Våra röda linjer kommer vi att hålla, precis som vi höll löftet om att stoppa marknadshyrorna.

Vi kommer alltid att prioritera välfärden. Vi kommer inte sälja några idrottshallar och skolor till privata företag som vill göra vinst på våra skattepengar. Och vi kommer inte ombilda en enda hyresrätt.

Du kan lita på Vänsterpartiet.