”Läs vår budget lite närmare” skriver Socialdemokraternas Maria-Elsa Salvo, idrottsnämndens nya ordförande. Uppmaningen blir närmast parodisk då vi i Centerpartiet bevisligen vet mer om innehållet i vänsterstyrets budget än vad den nya majoriteten själva gör. Salvo (S) påstår att finansiering finns för både Bällsta IP och Kristinebergshallarna – vilket inte är sant.

De 800 miljoner vänsterstyret vill lägga på ”större projekt i planeringsfas” fram till 2027 – där bland annat Bällsta IP och Kristinebergshallarna, men också renoveringen av Kampementsbadet ingår – räcker inte ens till Bällsta IP enligt Fastighetskontorets budgetering för projektet. Jag vill därför uppmana Maria-Elsa Salvo att läsa sin egen budget ordentligt snarast möjligt.

Biter sig själva i svansen

Att lova allt åt alla och samtidigt minska investeringsbudgeten kommer bara att slå tillbaka mot Salvo själv, i form av brutna löften.

Som ansvarig för idrottsfrågor under förra mandatperioden vet jag att det krävs prioriteringar för att komma framåt. Det var också därför jag startade upp dialogen med Stockholms idrottsförbund för kunna göra dessa prioriteringar tillsammans med idrottsrörelsen och utifrån deras behov.

Socialdemokraterna borde börja lyssna mer och lova mindre som partiet ändå inte kan hålla.