I stort sett kan vi varje dag läsa om skjutningar och sprängningar som är gängrelaterade på grund av vem som ska kontrollera narkotikamarknaden. Orsaken är att narkotikamarknaden omsätter miljarder och då är många beredda att ta risker.

Men om vi tittat bortom dessa skjutningar och sprängningar och tittar efter vad som är orsaken till detta hittar vi ”kunderna”, alltså alla de som efterfrågar knarklangarnas varor. 

Hur många skulle hantera och sälja narkotika om det inte fanns några kunder? Inte många tror undertecknad. 

För att göra ett försök till att minska den grova brottsrelaterade verksamheten när det gäller skjutningar och sprängningar är att ta bort efterfrågan på narkotika. 

För varje partydrog vi inte köper är ett par hundra kronor mindre i langarnas fickor och då är det kanske inte så roligt att hålla på med verksamheten. En butiksinnehavare som inte har några kunder får till slut slå igen butiken, så enkelt är det. 

Du som läser detta, fråga dig själv: Underhåller jag eller någon jag känner efterfrågan på narkotika samtidigt som jag då kanske bidrar till att någon blir skjuten eller får sin dörr sprängd? Då kanske partyt du deltog i får en bitter eftersmak, för allt vi gör får konsekvenser för dig eller någon annan.