Se Sundbybergs framtid i miniformat

En ny stadskärna ska byggas i Sundbyberg. Nu har staden och Trafikverket invigt en visningslokal där man kan se modeller och visionsbilder för hur den nya stadskärnan ska se ut.

  • Publicerad 15:04, 22 sep 2022

Det känns fint att lokalen är öppen och tillgänglig

Vill du se hur Sundbybergs nya stadskärna kommer se ut. På tisdagar mellan 11-14 är en visningslokal på Sundbybergs torg öppet för allmänheten. Det går även att förboka besök.

I lokalen kan man se modeller och visionsbilder över hur den nya stadskärnan kommer se ut. Det finnas även möjligt att prata med insatta personer för att ställa frågor eller framföra önskemål om projektet. Det var en av huvudanledningarna till lokalen, så det skulle vara möjligt att föra medborgardialog.  

– Man kan se modeller över hur statskärnan kommer se ut. Både plannerat bygge som är  avstämd och bygge som inte varit i samråd ännu. Modellerna kommer att utvecklas så det kommer finnas mer att se i framtiden, säger Sara Widås som är projektchef för den nya stadskärnan. 

Annat man kan se i visningslokalen är personporträtt av Sundbybergare som gjort avtryck och berättar sina historier och om sin relation till staden.

Det finns även möjligthet att ” lära dig känna igen ljuden från Trafikverkets arbeten”. Vilket är flera olika knappar som man kan trycka på och får därefter höra ljud av hur arbetet kommer låta. 

Invigning av loaklen

Visningslokalen invigdes den 20 september och det kommer vara öppet tillsvidare.

– Jag tyckte invigningen var jättefin. Det var en fin uppsluttning och vi fick inspirerande ord från våra politiker. Det känns fint att lokalen är öppen och tillgänglig så vi kan välkomna Sundbybergare och föra samtal, säger Sara Widås.

Se Sundbybergs framtid i miniformat. Foto: Mikael Ullén

Stadskärnan

Järnvägen som går igenom Sundbyberg kommer att läggas i tunnel. Det öppnade möjligheten för en ny stadskärna som nu går igenom förberedande arbete.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen har fått "intressanta vittnesmål" efter skott mot buss

Nyheter Besök i Hallonbergen bar frukt "Intressanta vittnesmål" har inkommit efter fredagens skott mot en buss i Hallonbergen, uppger polisen. På måndagseftermiddagen hade ingen ännu gripits misstänkt för gärningen.tisdag 4/10 8:50

Bussbolaget om skjutningen: "Svårt att skydda sig"

Nyheter SL-buss träffades av kulor i Hallonbergen Skjutningen mot en buss i Hallonbergen är en väldigt allvarlig händelse, säger Christer Ekelund på bussoperatören VR. Samtidigt är det svårt för förarna att skydda sig när sådana händelser väl sker.måndag 3/10 16:30

Så kulturboostar du inför höstmörkret

Nyheter Stor guide: ✓Konstutställningar ✓Författarkvällar ✓Livemusik ✓Barnteater Nu drar kulturhösten i gång i Sundbyberg. Här finns allt från konstutställningar till livemusik och teater för att skapa lite liv i luckan när mörkret faller på.måndag 3/10 11:42