Bygger nytt. Anna Larsson, Håbo FF, berättar om planerna på ett nytt klubbhus.Här med herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson när hon tog emot priset Guldhanden.. Foto: foto: Evelina Carborn

Håbo FF bygger nytt klubbhus

Ett föreningsbidrag har beviljats till Håbo FF. Nu ska klubben bygga ett nytt klubbhus.

  • Publicerad 10:00, 20 dec 2020

Nyligen kom beskedet att Håbo FF får ett föreningsbidrag för ett nytt tillfälligt klubbhus vid Futurums fotbollsplaner. Ett klubbhus de har väntat på länge. Så varför bara tillfälligt?

– Jag är inte helt insatt i nästa steg, men vi har alldeles för lite fotbollsplaner i Håbo. Det behövs fler ytor, men det är planer på att utveckla den biten. Det man har nu är en mer långsiktig plan och då tittar man kanske tre till fem år framåt, säger Anna Larsson.

I somras revs den lokal som Håbo FF använde som föreningslokal, den vid Björkvallen och planen var att en ersättningslokal skulle vara på plats innan dess, men så blev det inte.

– Vår samlingspunkt försvann. Det var inte bara två omklädningsrum utan det var en kiosk och förrådsytor för vårt material, konstaterar Anna Larsson.

Bygga nytt klubbhus

Under hösten har spelarna ändå tvingats byta om hemma på grund av pandemin, men materialförvaringen har inneburit en utmaning. Nu hoppas man kunna dra igång bygget av det nya klubbhuset i mitten av januari.

– Vi har ju ett ledarmöte i kväll där vi kommer behöva få in ideell arbetsplats och hjälp för att ro det här i hamn. Det här är inget som är klart och uppbyggt utan mycket bygger på att klubben sluter upp tillsammans och där vi kan hitta kompetenser på olika sätt i klubben och hos våra sponsorer, säger ordföranden.

”Kommer behöva hjälpas åt”

Föreningsbidraget täcker alltså inte kostnaderna för arbetet. Det måste klubben klara av själva och hitta lösningar på.

– Det här kommer att bli ett stort föreningsprojekt där vi verkligen kommer behöva hjälpas åt.

Nu väntar man närmast på att bygglov och andra praktikaliteter ska komma på plats. Planen är att allt ska vara klart i april när säsongen drar igång på allvar.

Det här är coronaläget i Upplands-Bro just nu

✔ Så många bekräftade fall ✔ Antalet som fått vaccin I Upplands-Bro har den senaste veckan 102 nya bekräftade fall av covid-19 konstaterats.fredag 9/4 11:36

BLÅLJUS: Stöld och inbrott

Ständigt dessa stölder ur containrar på byggarbetsplatser. Nu har det hänt igen.torsdag 8/4 14:45