För andra året i rad tvingas Hässelby Kälvesta HC lämna Grimsta ishall på grund av renoveringar, som Mitt i berättat i vinter.

Konkurs förstörde projekt

Omklädningsrummen ska utökas från fyra till sju.

– Självklart tråkigt att föreningen hamnade i kläm i samband med entreprenörens konkurs i fjol, säger Maria-Elsa Salvo (S), ordförande i idrottsnämnden.

Föreningen räds att den tillfälliga flytten blir dödsstöten för klubben som förlorar stora intäkter.

Resultet det viktiga

Under fjolårets evakuering blev det aldrig några omklädningsrum på grund av konkursen. Salvo anser dock att resultatet är det viktiga:

– Grimsta ishall blir en av Stockholms bästa.

Hockeyklubben Hässelby Kälvesta HC nekas ersättning

Det blir ingen ekonomisk ersättning för hockeyklubben Hässelby Kälvesta HC efter att man tvingades ut ur Grimsta ishall 2022. En tvångsflytt som sedan kom att göras i onödan.

Hässelby Kälvesta HC nekas ersättning på 395 000 kronor från staden för uteblivna intäkter för 2022.

Omklädningsrummen skylle byggas ut

I oktober lämnade hockeyföreningen in kravet sedan man förlorat intäkter på uteblivna cuper, spelaravgifter och kaféverksamhet under 2022, då Grimsta ishall stängdes på grund av en utbyggnad av omklädningsrummen. Stadens projekt gick sedan i stöpet på grund av en entreprenörs konkurs.

Staden: Husby ishall borde kunna använts

Husby ishall borde dock kunnat ha användas för cuperna, menar staden. Renoveringen flyttades fram till i år och klubben tvingas på nytt ut, mellan 20 mars-3 september, vilket ledarna är rädda riskerar klubbens överlevnad.

Hockeyklubben Hässelby Kälvesta HC nekas ersättning

Hade krävt staden på närmare 400 000 kronor för uteblivna intäkter