Som Mitt i berättat planerar regionen att lägga ner linje 153 och dra ner turtätheten på många andra linjer, genom Hägersten-Älvsjö. Nu ger stadsdelens politiker sin syn i ett remissvar. I det skriver man att nedskärningar inom kollektivtrafiken är olyckliga med tanke på att befolkningen växer och ett hållbart resande behövs.

Särskilt vädjar stadsdelsnämndens politiker alltså för busslinjerna 153 (mellan Bredäng och Fridshemsplan) och 142 (Mellan Telefonplan och Älvsjö stadion).

"Ofta fullsatt"

"Linjen är ofta fullsatt, det är en effektiv tvärförbindelse och erbjuder ett bra komplement till tunnelbanan. Det är dessutom den enda busslinje som trafikerar Mälarhöjdsvägen och Hägerstensvägen", skriver man om linje 153.

Om busslinje 142, som går genom Solberga, heter det att trängseln är stor eftersom många flyttat dit på senare år. "I området bor dessutom många äldre och småbarnsfamiljer, vilket medför extra trängsel med rullatorer och barnvagnar", skriver stadsdelsnämnden.

De föreslagna besparingarna ingår i ett stort sparpaket för hela Stockholm, med totalt 21 indragna busslinjer, lägre turtäthet på många linjer och lägre turtäthet på Röda linjens t-bana.