Martin Contreras.

Martin Contreras.

Julmat och klappar

För många är det svårt att få det att gå ihop. Men jul ska det bli – tack vare insamlingar av kläder, leksaker och hygienartiklar. Vi träffade Årstabon Martin Contreras i november som för femte året i rad samlade in kläder och leksaker till behövande inför julen. Han ordnade även julbord på boenden i stan.

– Jag vill dra mitt strå till stacken, sa han i vår intervju.

Naod.

Naod.

Från Rågsved till förband åt Burna Boy

En krispig höstmorgon träffade vi Naod utanför Avicii Arena. Det var en speciell dag för honom eftersom hans nya album ”Afronine” släpptes samma dag. Allt började på fritidsgården i Rågsved där han som 15-åring började rappa. Åtta år senare har Naod miljontals lyssningar på Spotify, han har varit förband åt världsartisten Burna Boy och är aktuell med sin nya skiva.

Elina Waksam Söderling, Leia Rodrigues och Theresa Kapajitea.

Elina Waksam Söderling, Leia Rodrigues och Theresa Kapajitea.

Highway målades över igen

Målningen Highway i Rågsved påstås vara en av världens äldsta graffitimålningar. Verket har överlevt närmare 30 år. Men den 13 augusti 2019 målades muralmålningen över av misstag. Två och ett halvt år senare målades den över igen. Flera barn Mitt i träffade på fritidsgården där var upprörda. Men Mårten Bergman, som kämpat för restaureringen, var ändå övertygad om att det går att restauera Highway om bara viljan finns.

Linn Asterby

Linn Asterby

Lev längre utan att vara hurtbulle

Ät vad du vill, drick tre koppar kaffe och ta en tupplur. Mitt i:s intervju med Årstabon och journalisten Linn Asterby fick många att sänka axlarna efter förra julhelgens frossande. I podden ”Så lever du längre” berättar hon om vad man kan göra för att få ett långt och samtidigt lagom hälsosamt liv som får dig att känna dig mer nöjd med dig själv.

Familjen Jagne i nya ävertyrsdelen för små barn.

Familjen Jagne i nya ävertyrsdelen för små barn.

Simglädje efter fyra långa år

Den tog fyra år att renovera och kostade 130 miljoner kronor mer än det var tänkt. Man upptäckte asbest, PCB och fick gjuta helt nya bassänger eftersom betongen var skadad. Men så i juni 2022 kunde äntligen Högdalens simhall återinvigas till besökarnas stora glädje.