Planerna på att låta bygga ett djursjukhus vid Kassavägen, i nära anslutning till Viksjöleden, i Järfälla har pågått i flera år. Under senaste kommunfullmäktige klubbade politikerna igenom den detaljplan som möjliggör projektet.

–  Jag är mycket glad över att vi nu fattat det här beslutet. Järfälla fortsätter vara en attraktiv kommun som många företag vill etablera sig i och det nya djursjukhuset kommer ge många nya arbetstillfällen i kommunen samtidigt som det innebär ökad trygghet för Järfällas djurägare. Jag ser fram emot att det kommer på plats säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

150 anställda

Bolaget bakom är Evidensia Djursjukvård som har tusentals djursjukhus runt om i hela världen. Man räknar med att sjukhuset i Järfälla kommer ha omkring 150 anställda. Djursjukhuset kommer vara öppet dygnet runt vilket enligt kommunen förhoppningsvis också ökar känslan av trygghet i området.

Byggnaden i sig kommer ha olika fasadmaterial och växtlighet på taket och enligt bolaget själva ha en "tydlig miljöprofil".

Byggstart beräknas till hösten 2024.