De flesta har någon gång passerat den jättelika videoskärmen som finns intill E18 om man kör till och från de centrala delarna av Stockholm.

Under perioden 15-22 maj visas ett meddelande med texten ”Tack Sverige för stödet!” visats på skärmen. 

Tackar för en hjälpande hand

Budskapet har synts på Ukrainas flagga i blått och gult. Bakom detta meddelande står insamlingskampanjen United24 som startades av landets president Volodymyr Zelenskyj i samband med Rysslands invasion av landet.

– Under ett år har United24 samlat människor från 110 länder för att hjälpa Ukraina. Vi vill tacka dem för deras stöd och för att de sträckte ut en hand; för att ha gett oss känslan av att vi inte är ensamma i denna kamp, säger Yaroslava Gres, huvudsamordnare på United24.

Tackmeddelandet från Ukraina till Sverige.

Tackmeddelandet från Ukraina till Sverige.

Upplands-Bro kommun

Hälsningen syns inte bara vid E18 utan även på digitala skärmar runt om i Upplands-Bro kommuns olika idrottshallar. 

–  Att Upplands-Bro kan hjälpa Ukraina att uttrycka sin tacksamhet till det svenska folket är något vi känner oss hedrade över. Med fortsatt stöd till Ukraina hoppas vi på en bättre framtid, säger Fredrik Kjos (M), Kommunstyrelsens ordförande, i en kommentar.

Kampanjen med tack-meddelandet är global och syns förutom i Upplands-Bro även på platser så som Times Square, New York, Leicester Square, London, samt vid Europeiska rådet i Bryssel.