Budgivning. Alex Klimt från Voi var glad när de svängde förbi Svt för att plocka upp statyn. Foto: Douglas Stark

Voi har köpt Helldén för 13 000 kronor

Efter många turer hamnade Helldénstatyn på auktion till förmån för Musikhjälpen. Till det nätta priset av 13 000 kronor lyckades Voi vinna konstverket. "Det är inte alltid Daniel Helldén på en elsparkcykel är till salu, så det gäller att passa på," säger Alex Klimt, head of community.

  • Publicerad 15:00, 20 dec 2021

Efter en intensiv budgivning står det nu klart vem som plockar hem statyn föreställande Daniel Helldén – elsparkcykelföretaget Voi.

– Vi tyckte det var en fantastisk idé när vi såg den på Tradera. Vi älskar mikromobilitet och inget manifesterar det bättre än trafikborgarrådet på en elsparkcykel, säger Alex Klimt, head of community på Voi.

Främsta anledningen till att de köpte statyn, menar Alex Klimt, är att man på Voi är glad och tacksam över att Stockholms stad i början av 2023 ska upphandla avtal gällande elsparkcyklar.

– Sedan går pengarna till en god sak. Det var glasklart att vi skulle ta hem den. Det är inte alltid Daniel Helldén på en elsparkcykel är till salu, så det gäller att passa på.

Bilden. Förlagan till statyn är en bild tagen av Mitt i:s Stefan Källstigen. Foto: Stefan Källstigen

Efter att statyn beslagtogs lyckades Svt få tillbaka den, till producenten Fredrik Boltes stora glädje. Foto: Axel Boberg

Var ska ni ställa den?

– Den får en hedersplats i våra lokaler i Stockholm. Den är för att titta på och påminna oss om den kommande upphandlingen. Den blir en lyckoamulett.

På bilden som är förlaga till statyn står han på en Lime. Hur känns det?

– Jag ser det, men det ändå fantastiskt för statyn representerar hela industrin. Det är industrin som gäller, inte bara en spelare. Vi är bara lyckliga över att han står på en elsparkcykel.

Daniel Helldén (MP) står staty på Skeppsbron – konstnär okänd

Helldénstatyn togs ner – upphovsmannen gav sig till känna

Svenska nyheter bakom statyn av Helldén

Efter tv-dissen: Daniel Helldén känner sig hedrad

Omtalade Helldén-statyn till salu

”Jag vet inte vad vi ska göra av Helldén”

Helldénstatyn, på väg till sitt nya hem i Voi:s lokaler. Foto: Douglas Stark