Den senaste pluppen på Brommas padelkarta heter Popup padel. Låter namnet bekant? Inte konstigt, deras första inomhushall öppnade i Kungsängen redan 2018.

– Då trodde jag inte att padel skulle bli så här stort. Men folk jag pratade med spådde att det skulle bli "den nya innebandyn" i Sverige, och nu är det på väg att bli det, säger delägaren Magnus Bubini.

Att Popup padels andra permanenta inomhushall uppstod på Linta gårdsväg var en tillfällighet, enligt honom. Likaså att det skedde blott ett par månader efter invigningen av Padel royale i Ulvsunda industriområde.

Magnus tror att de två hallarna kan komplettera varandra; medan Royale har en lite lyxigare profil satsar Popup på att vara "Stockholms trevligaste padelhall".

– Vi vänder oss till alla, inte minst familjer. Det behöver inte vara så himla märkvärdigt, man kan komma in i avklippta jeans och lira.

Samtidigt vill Magnus bidra till att höja nivån på det svenska liret. Därför strävar hallen bland annat efter att locka unga, framtidslöften som de är. Lektioner erbjuds för såväl gröna som mer erfarna – och inte bara spelare.

Besök från Spanien

Det är akademin Pro level padel som håller i träningarna i hallen. När Mitt i hälsar på har de flugit in Fabian Gelibter från Spanien. Han representerar organisationen PadelMBA och har kommit hit för att utbilda och certifiera padeltränare.

– Man behöver bra tränare, barn och professionella spelare, är hans recept för att få sporten att blomstra.

Även Fabian Gelibter har noterat den "feber" som råder just nu i Sverige. Att padeln har fått sådant fäste här tror han beror på svenskarnas mångåriga relation till tennis.

Någon tillfällig padelfling rör det sig inte om, menar han och drar en parallell till hemlandet. Där har sporten varit poppis i årtionden.

– Padel är inte en modefluga, även om man kanske kan tro det. I Spanien har jag vänner som spelar två, tre gånger i veckan och är 75 år.

Och visst finns det lärdomar att dra även av en ung padelnation som Sverige.

– Det är ett väldigt organiserat land. Spanien är inte lika organiserat, säger Fabian och garvar.

https://www.mitti.se/nyheter/brommas-franska-padelhall-drar-till-sig-fralsta-entusiaster/repujf!x0J6DLwHZkPW0gXFdpcAKg/