Det var strax före klockan åtta i lördags morse som polisen fick ett larm om en misshandel och skadegörelse vid Vilundahallen i Upplands Väsby.

Enligt polisen skulle en medarbetare på Vilundahallen precis larma av och öppna när det knackade på dörren.

– Utanför stod en arg man som ville prata med medarbetarens chef. När medarbetaren försökte stänga dörren blev han sparkad i magen, säger Cetty Widell, förundersökningsledare vid Stockholmspolisen.

Den misstänkte ska sedan ha kastat sten på en glasdörr och försvunnit därifrån. Medarbetaren ska inte ha blivit allvarligt skadad.

En anmälan om misshandel och skadegörelse är upprättad.

– Ingen är gripen och vi ska nu hämta in övervakningsfilmen för att se om den här personen har fångats på film, säger Cetty Widell.

Skyddsombudsstopp

Med anledning av det som hände valde skyddsombud Hassan Al-Dahan att stänga hallen genom ett så kallat skyddsombudsstopp.

– Jag anser att det fanns en hotbild mot personalen som jobbar på Vilundaparken, säger han.

På söndagskvällen inträffade ytterligare en händelse som innefattar våld mot anläggningen.

Då blev enligt Hassan Al-Dahan den pistmaskin som använts till konstsnöspåret på friidrottsbanorna utsatt för sabotage.

– Jag var själv nere vid Vilundahallen i går kväll och såg hur en ruta hade krossats till passagerarsätet på pistmaskinen. Nedanför låg en stor sten, säger han.

Vad som ligger bakom händelserna är ännu oklart. Under helgen höll Renew Arena, A- och B-hallen samt Fritidsbanken stängt. Vilundabadet, som drivs av Medley, var öppet som vanligt.

VId 13-tiden på måndagen öppnade anläggningen åter för verksamhet.

– Arbetsmiljöverket och vi har kommit fram till att vi nu kan häva skyddsombudsstoppet och åtgärda det här med väktare, till att börja med veckan ut, säger Hassan Al-Dahan, som själv jobbar som idrottsplatsarbetare.

– Vi kan ju inte veta vad som händer framåt, men det det är bra att föreningarna kan börja träna igen. Väsby Hockeys A-lag är på väg in på isen nu.