August Falck och Knut, 5, är flitiga besökare vid skidspåren på Gärdet. Foto: Johan Sjölund

Vill inte lägga laggen på hyllan

Att snön kommer och går denna vinter hänger inte skidåkarna på Gärdet upp sig på. Här lyser spåren vita mot det vissa dagar gröna sportfältet – till stor glädje för alla som inte är riktigt redo att lägga laggen på hyllan för säsongen.

  • Publicerad 12:41, 21 jan 2022

Lars Westman, Stig Eriksson och Göran Jansson har åkt 15 varv, på väg mot 20. Någon har tappat räkningen men oavsett är det härligt – trots att vinden biter lite. Ingen av dem bor på Gärdet, men spåren är väl värda en tur tvärs över stan.
Det är ändå närmare än att ta sig ut till Täby eller Ågesta.
Bättre än spåren på Stadion är de också, för här får man lite av en naturupplevelse och har man tur får man se solen, säger de.
– Stockholms stad ska ha en stor eloge och en blomma för det här.

Lars Westman, Stig Eriksson och Göran Jansson Foto: Johan Sjölund

Att skidor är roligt för gammal som ung är Knut, 5, ett bra bevis för. Tillsammans med pappa August Falck passar det på att åka så ofta de kan.
– Vi bor nära och åker här nästan varje dag. Två till fyra varv, det är jättehärligt. Det är folk här nästan jämt, speciellt när de har preparerat, säger August.
Vad är det roligast med att åka här?
– Att åka snabbt i nedförsbacke, säger Knut.

August Falck och Knut, 5. Foto: Johan Sjölund

En annan Gärdetbo som ofta syns i spåren är Michael Sundström.
– Jag har åkt alpint i alla år, men längdåkning började jag med i år. Nu har det blivit en vana, jag åker tre gånger i veckan. Det är bra motion! Det är rätt så unikt att ha skidspår runt knuten så här mitt i stan. Det brukar vara folk här på kvällarna också, man ser dem åka med pannlampa.